10 tips voor gezonde voornemens!
Het is zover! 2025 staat voor de deur. We zetten het nieuw jaar in met niet allen familiefeestjes, lekker eten & drinken maar natuurlijk ook met… goede voornemens!
Elk jaar hoor je ze weer: “Ik ga sporten!”, “Ik word fitter!”, “Ik ga gezonder leven!”. Fitnesscentra stromen vol, en sportabonnementen vliegen over de toonbank.
Maar volhouden… dát is de uitdaging. Daar gaan wij jou mee helpen!
Bij Kine Zonnekeer hebben we 10 praktische tips om jouw goede voornemen – meer sporten en bewegen – écht waar te maken. Let’s go! 💪
Read More
Kinesitherapie en Schouderklachten: sterke schouders en grote lasten
De schouder is een van de meest veelzijdige gewrichten in het menselijk lichaam. Het is een heel soepel en tegelijk toch stabiel gewricht dat ons in staat stelt om onze armen in vrijwel elke richting te bewegen. Dit maakt dat we kunnen reiken, tillen en gooien met veel kracht en lenigheid. In dit artikel duiken we dieper in de basisanatomie van de schouder en bespreken we veelvoorkomende schouderblessures.
Read More
Een hernia en uitstralingspijn bij de kinesist
Een hernia is een term die heel vaak in de volksmond genomen wordt. Maar wat is het juist? In deze blog nemen we de tijd om dit vage concept te bespreken en mythes te ontkrachten. Daarbovenop geven we een aantal concrete behandelingsopties mee.
Read More
Start to run… Hoe pak ik het aan?
Hardlopen, rennen… het is de meest pure sport die er is. Je trekt je schoenen aan, trekt de deur achter je dicht en “hoppa”, je bent vertrokken. Het is een sport die zowel het lichaam versterkt als de geest leegmaakt. Om het lichaam te versterken heb je natuurlijk wel wat impact nodig. En het is net die impact die maakt dat lopen niet de meest evidente sport is om in te stappen.
Read More
Kinesitherapie bij Temporomandibulaire Klachten: Een Holistische Benadering van Kaakpijn
Temporomandibulaire klachten (TMD) of problemen vanuit het kaakgewricht kunnen een grote invloed hebben op de levenskwaliteit. Ze kunnen zich uiten in kaakpijn, hoofdpijn, oorproblemen en zelfs nekpijn. Als kinesist ga je op zoek naar een totale aanpak om de functie te herstellen en pijn te verlichten.
Read More
Verschil kinesitherapie, manuele therapie, osteopathie en chiropractie
Over de termen kinesitherapie, osteopathie, manuele therapie, chiropractie en fysiotherapie bestaat veel verwarring. Het zijn stuk voor stuk therapieën gefocust op je bewegingsapparaat met als doel je pijnklachten verminderen.
Read More
Specifieke rug- en nekpijn: wat is het en wat kunnen we doen?
Specifieke rug- of nekpijn valt in tegenstelling tot niet-specifieke klachten -waarvan de oorzaak niet structureel te definiëren is- toe te schrijven aan een specifieke onderliggende aandoening of letsel. Dit kunnen zowel heel niet-ernstige als zeer bedreigende acute problemen zijn.
Read More
Fibromyalgie en CVS bij de kinesist
Fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) zijn twee complexe aandoeningen die op hetzelfde spectrum liggen. Ze worden allebei wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn en gevoeligheid in spieren, pezen en gewrichten, samen met symptomen zoals vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingsproblemen.
Read More
Hoofdpijn bij de kinesist. Wat kunnen we doen?
Hoofdpijn is een belangrijke problematiek waarvoor iemand medisch advies vraagt. De beperking van iemands functioneren kan enorm zijn. Gespecialiseerde kinesitherapie en manuele therapie is vaak een belangrijke stap in de aanpak van migraine, spanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn.
Read More
Aspecifieke rug- en nekpijn: wat is het en wat kunnen we doen?
Aspecifieke rug- en nekpijn omvat 90% van de rug- en nekklachten. Het houdt niet in dat er niets aan de hand is of alles in je hoofd zit maar wel dat het niet mogelijk om op een betrouwbare manier de specifieke bron van te gaan testen en identificeren maar waarbij ernstige aandoeningen gelukkig uitgesloten zijn!
Read More
Rugpijn ontmaskerd: 6 mythes over rugpijn doorprikt!
Rugpijn is een veelvoorkomend probleem dat mensen van alle leeftijden en achtergronden treft. Helaas gaat dit veelal gepaard met een overvloed aan mythes en misvattingen die de juiste kennis over rugpijn overschaduwen. In deze blog gaan we enkele van deze mythes ontmaskeren en een helderder beeld schetsen van wat wel en niet waar is als het gaat om rugpijn.
Read More
Enkelchirurgie: live vanuit het operatiekwartier!
Het team van Kine Zonnekeer kreeg de kans om live een aantal ingrepen aan de enkel mee te volgen, waaronder een ligamentaire reconstructie.
Read More
Revalideren na een heupprothese: een getuigenis
De revalidatie van een heupprothese is een uitdagend maar heel mooi proces. Samen met ervaringsdeskundige, kijk ik even terug op het revalidatietraject.
Read More
De Heupprothese: live vanuit het operatiekwartier!
Het team van Kine Zonnekeer kreeg de kans om live het plaatsen van een aantal heupprotheses te volgen. Zo gaat dit in zijn werk.
Read More
Oefentherapie voor rugklachten
Oefentherapie bij rugpijn, een bijzonder krachtig therapeutisch middel!
Read More
Pijn is raar: 8 alledaagse voorbeelden
Pijn is iets vreemd… 8 voorbeelden die dit aantonen!
Read More
Pijn en schade zijn niet hetzelfde!
Ons lichaam kan ons bedriegen. Zeker in geval van een letsel, van een revalidatie. Hoe komt dit? Met het volgende model kan ik je al een pak duidelijkheid bieden.
Read More
Rugpijn aanpakken, niet zo simpel!
Rugpijn is een bijzonder complex gegeven. Soms wordt het tot mijn grote ergernis gereduceerd tot iets structureel. Daar heb ik toch wel mijn twijfels bij…
Read More
Looptechniek is trainbaar? Yes you can! Deel 3
Tijd voor deel 3 van de running drills. Voor de laatste reeks steken we nog een tandje bij. Sneller, hoger, moeilijker… Alles om die laatste procentjes loopeconomie, snelheid en spierkracht te verbeteren!
Read More
Loopschoenen... blijf de bomen door het bos zien.
Lopen is en blijft de meest pure sport die er is. Met één paar schoenen ben je vertrokken. De hamvraag… welke schoenen!? Een eenvoudige vraag, een complex antwoord. Er zijn duizend en één merken, zo veel verschillende types… Hoe maak je nu een goeie keuze? Samen met een expert ga ik dit vereenvoudigen. Ik laat Jonas Vandevyvere aan het woord. Master LO, topduatleet met een dubbele Europese titel én een wereldtitel op de Powerman en werkzaam bij Runner’s lab. (runnerslab.be).
Read More